Hujšanje: Kje najti motivacijo?

Ni dvoma, da je ena izmed najtežjih stvari pri hujšanju motivacija.
In prav motivacija je tista, ki vas bo pripeljala do rezultatov. Večina ljudi ve, kako izgubiti težo in da je glavni razlog za normalno težo zdravje, torej bi morala biti tudi motivacija povezana z željo po zdravem telesu. Našli smo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali ostati motivirani med hujšanjem oziroma vašo dieto.
  • Prva stvar, ki jo morate storiti je razmisliti o tem zakaj hujšate? Je to zato ker želite biti na splošno bolj zdravi? Ste zaskrbljeni kako izgledate? Je morda zato, ker vas čaka preizkus poročne obleke v katero si želite da bi zlezli? Ljudje smo različni in vsak ima svoj razlog za hujšanje, je pa pomembno da ta razlog odkrijete pri sebi in tako zvišate motivacijo.
  • Naslednji nasvet je da si postavite nekaj dolgih, nekaj srednjih in dolgoročne cilje. Vaš dolgoročni cilj mora biti želena telesna teža. To je lahko toliko kot želite in tako dolgo da vam je prav. Izbira manjših ciljev (kratkoročnih) je odločen način za povečanje vaše motivacije, saj vam omogoča merjenje napredka.
  • Še en dober način za ohranjanje motivacije je imeti partnerja pri hujšanju. Če poznate nekoga, ki želi izgubiti težo, potem lahko medsebojno pomagate. Tako se lahko na nekoga oprete ko vam bo težko in bi radi obupali.
  • Zapisujte si! Vodite evidenco, ki vam bo povedala kako napredujete in ko boste nekega dne imeli občutek da niste dosegli nič si poglejte rezultate za nazaj.
  • Čas, ko se odločate za vadbo ali dejavnosti povezane z vašo dieto in hujšanjem je dobro postaviti v jutranje ure, saj se je lažje motivirati za uresničevanje ciljev. Le pomislite kako bo z motivacijo zvečer, ko boste utrujeni od dela ležali pred TVjem

Komentarji

  1. Res je! Strinjam se da je pri hujšanju največji problem ravno motivacija. Sam se namreč že nekaj let pritožujem nad svojo težo, da bi pa dejansko kaj naredil za to pa ne :) Tako da se strinjam z napisanim.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar