Nega obraza je zelo pomembna tako za mlajše kot starejše

Nega telesa je pomembna tako za mlade kot starejše. Z nego telesa poskrbimo tudi za to, da smo urejeni in spočiti. Prav posebno mesto pri negi telesa pa zavzema nega obraza. Pod nego obraza lahko štejemo različne pripomočke, krema za obraz, maska za obraz in balzam je le nekaj primerov. Nega obraza je tudi primerna zaščita, ki je najbolj pomembna v poletnih dneh. Izpostavljenost soncu je škodljiva in lahko močno prizadene našo kožo, obraz pa je tisti del telesa, ki je največ časa izpostavljen tem škodljivim žarkom in zaradi tega je primerna nega obraza še toliko bolj pomembna. Pretirano izpostavljanje sončnim žarkom in pridobivanje zagorele polti s pomočjo solarija je lahko izjemno škodljivo, kot posledica pa lahko nastanejo tudi različne kožne bolezni.

Nega-obraza

Ob večletnem sončenju brez ustrezne zaščite se bo tudi vaša koža hitreje starala. Prav zaradi vseh naštetih stvari se moramo vedno zaščititi, ko se odpravimo na močno poletno sonce. Najbolj nevarno in škodljivo je sončenje v tistih urah, ko je sonce najmočnejše. Tako je precej bolje, da se skrijemo pred sončnimi žarki med enajsto uro dopoldne in četrto uro dopoldne, z ustreznimi zaščitnimi kremami pa poskrbimo, da je sončenje ob manj intenzivnem soncu čim bolj varno. Hkrati lahko preprečimo tudi izjemno moteče in boleče opekline, ki bi lahko nastale brez uporabe zaščitne kreme.

Te opekline so še toliko bolj zoprne, saj trajajo še kar nekaj dni po sončenju in tudi, če ne povzročijo nobene resne poškodbe ali bolezni, so izjemno neprijetne. Na morje se torej odpravite le z zaščitno kremo, ki bo tudi dovolj močna za vaš tip kože, tako da veliko pozornosti namenite tudi temu, kateri faktor zaščitne kreme je najbolj primeren za vas.

Komentarji