Nogomet ,po celotnem svetu priljubljen šport

Nogomet je zelo priljubljena igra tako za mlade, ki ne pozna meja. Nogomet je verjetno eden najbolj priljubljenih šport na svetu, igrajo ga prav vse generacije, pa tudi oba spola. Nogomet je šport za vsakogar, zato sploh ne preseneča, da si otroci velikokrat vzamejo za svoje idole prav nogometne zvezdnike.

Nogomet-kopacke

Razveseljivo je dejstvo, da je vedno več otrok, ki se že v rosnih otroških letih z največjim veseljem podijo po zelenicah in zabijajo gole. Poleg nogometa, ki se igra na travnatih zelenicah, poznamo tudi mali nogomet, to je nogomet, ki se igra v dvoranah. Nogomet pa ima tudi določena pravila, eno izmed njih je gotovo dobra in kvalitetna nogometna oprema. Nogometna oprema je za igranje nujno potrebna in je standardna za prav vsakega igralca na igrišču.

Majica in hlače, ki mu rečemo tudi nogometni dres, sta narejena iz posebnega materiala, ki je udoben in trpežen. Vsi igralci v ekipi, z izjemo vratarja imajo enake nogometne drese, ki so razpoznavni. Poleg dresa so pomemben del nogometne opreme tudi dolge nogavice ali dokolenke in seveda ščitnik, ki ščiti koleno nogometaša pred morebitnimi poškodbami kolena. Na travnih površinah imajo igralci posebno obutev kopačke, ki naredijo zanimivo igro nogomet.t,

Komentarji