Za dober nogomet, je potrebna prava nogometna oprema

Nogomet je igra z žogo, ki je v večini držav sveta zelo priljubljena. Igra ga mlado in staro, to je igra, ki se ne ločuje po rasah, igrajo ga moški, ženske pa prav niče ne zaostajajo. Nogomet pa je hkrati igra, ki, sploh, če se jo igra profesionalno zahteva svojo opremo.

Tenisice-oktober

Sicer pa, oprema je pomembna za vsakogar, danes poznajo osnove dobre nogometne opreme že otroci v vrtcu. Nogometna oprema je standardna in obvezna, za prav vse tako igralce, kakor tudi za sodnike. Brez nogometne opreme se ne more igrati dober nogomet . Pravila igre zahtevajo od igralcev, da imajo na sebi osnovno opremo, ki se sestoji iz majice in kratkih hlač,oziroma dresa, dolgih nogavic oziroma dokolenk in v vsakem primeru ščitnike za koleno. Igralci nogometa imajo seveda drugačno opremo od tistega, ki brani njihov gol, torej vratarja.

Oprema vratarja se razlikuje po tem, da vratarji praviloma vedno nosijo rokavice, pa čeprav po vseh pravilih nošnja le teh ni nujno potrebna. Bistvenega pomena pri igranju nogometa je izbira čevljev, ki se imenujejo tudi kopačke. To so čevlji, ki imajo na spodnji strani čepke. Dobra nogometna oprema - www.superge.si je bistvenega pomena, ko se igra nogomet.

Komentarji

  1. Znate li za neku dobru i raznoliku ponudu štucni, htjela bih kupiti bratu koji trenira nogomet. On bi htio od svojeg najdražeg kluba Barcelone, gledala sam na ovoj stranici i nisam mogla naći od Barcelone. sportska oprema

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar