Le hujšanje »z glavo« je tudi zdravo

Kratek zapis na temo "hujšanje"

Zima je čas, ko nam zaradi mrzlih dni in pomanjkanja telesne energije, ki jo telo porabi za svoje ogrevanje, kalorična hrana paše bolj kot kateri koli drug letni čas. Temu pa botrujejo seveda še praznično vzdušje in obilica zabav, tako privatnih kot službenih, kjer prav tako ne skoparijo z »močno« hrano. Za precej dodatnih kalorij poskrbimo tudi z uživanjem alkoholnih pijač, ki so pravo kraljestvo kalorij. No, sredi veselega decembra nas hujšanje sicer še ne skrbi … Kaj pa, ko se bo začelo toplejše vreme in se ne bomo več skrivali pod goro oblačil?!

5 nasvetov za zdravo hujšanje
  • Drastično zmanjšanje vnosa kalorij vam bo dolgoročno gledano le škodilo! Res je, da boste sicer izgubili par kilogramov, vendar hujšanje na dolgi rok ne bo uspešno. Vaše telo bo na tak način namreč začelo skladiščiti prav vse, kar zaužijete, in to v obliki maščob za »hude« čase.
  • Hujšajte s pomočjo zdrave hrane in redne telesne vadbe – najdite primerno kombinacijo obojega in ne pretiravajte! Včasih je veljalo Manj jej, več se gibaj, kar pa je večkrat (sploh pri mladih dekletih) privedlo do pretirane suhosti, včasih tudi do anoreksije ali bulimije. Telo namreč ne sme »jesti« samega sebe.
  • Najcenejše hujšanje je zdrava prehrana! Morda so polnozrnat kruh, testenine, rjav sladkor, ribe, bio zelenjava itd. res dražji od navadnih izdelkov iz bele moke, belega sladkorja, hitro pripravljenega mesa in ocvrtih zamrznjenih zadev … Kaj pa denar, ki ga zapravite za vse kvazi pripomočke za hujšanje, ki so povrhu vsega vse kaj drugega kot zdravi?! Zato imejte radi svoje telo in mu privoščite le najboljše. Ne nazadnje rek "Zdrav duh v zdravem telesu le ni iz trte zvit"

Komentarji